субота, 30. мај 2015.

Pravimo ružinu vodicu

Od davnina se cvet ruže koristi za lepotu, do te mere da je ruža postala metafora za miris i izgled neke osobe. Ružina vodica je prirodni, Bogom dat tonik za lice koji skuplja pore, savršen je za osetljivu kožu, optimizuje masnoću kože lica, osvežava ten.

 Ružina vodica umiruje akne i ekceme na koži, smiruje pojavu kuperoze, i ima antibakterijska svojstva. Fatice natopljene hladnom ružinom vodicom smanjuju podočnjake i naduvenost oko oka, a miris ruže pomaže koncentraciji misli. Da li sam vas dovoljno ubedila da počnete da koristite ovaj divan dar prirode? Veoma brzo i lako se pravi. Potrebne su ruže, najbolje iz sopstvene bašte, neprskane.




Odvojite latice od ostatka cveta, i dobro ih operite, kako bi se odstranile nečistoće i eventualne bubice ukoliko ih ima.


Zatim latice stavite u manju šerpu i dodajte tek onoliko destilovane vode da se pokriju ružine latice (ja sam varala i stavila mineralnu vodu)

 i stavite na šporet, na najnižu temperaturu (1).
 Poklopite i ostavite da provri na tihoj vatri i da se tako krčka sve dok latice ne izgube boju i ne pobele (odprilike 20 min).

Onda skinite sve sa vatre

I procedite

 Sipajte tečnost u bočicu, najbolje ukoliko je na prskanje...


 Vodicu čuvam u frižideru, najduže nedelju dana jer obzirom da ne sadrži konzervante veoma brzo se kvari na sobnoj temperaturi. Hladnoća vodice dodatno zatvara pore lica i stvara optimalne uslove za nanošenje šminke. Ukoliko napravite više vodice, zaledite je u modlicma za led i odložite za kasnije.

 Takođe koristim vodicu i za kosu :-) Ukoliko imate talasastu ili kovrdžavu kosu, na krajeve kose poprskajte ružinu vodicu kako bi kosi dali vlagu i sjaj. Na tako mokru kosu utrljajte par kapi maslinovog ulja i uživajte.


Sutra je veliki praznik- Duhovi ili Trojice. Ide se na liturgiju i poželjno je da se nosi bela boja. Spremljena garderoba za sutra čeka pored kreveta, i osmislila sam niz aktivnosti za proslavu ovog divnog praznika sa svojom porodicom. Kako ga vi slavite?

Svako dobro vam želim, svim srcem,

Čuvarkuća

Нема коментара:

Постави коментар