понедељак, 28. децембар 2015.

Pokloni za Božić uradi sama

 Nakon niza postova o poklonima prikladnim za različite dečije uzraste, vreme je da se pozabavimo i odraslima. Svi mi, i veliki i mali, doživljavamo svet čulima, i bitno je da se svi radujemo, da znamo da dajemo i primamo, da budemo ušuškani i utopljeni, siti i radosni na Božić <3<3<3

Bez puno okolišanja danas ću navesti nekoliko primera poklona koje volim da poklanjam za Božić, i svi se veoma lako prave. Ono što ih izdvaja jeste da su svi upakovani u teglu ;-) tako da ambalaža ostaje primaocu na korist!! Ručno pravljeni pokloni nose u sebi vibraciju ljubavi, brige, i nege. Vraćaju nas u neke starije i sigurnije dane, usporavaju proces vremena koji nam je društveno nametnut, i beskrajno inspirišu kako onoga ko ih spravlja, tako i onoga ko ih prima.

Na primer, tegla napunjena kako prahom, crnim i belim komadićima čokolade i upakovana kao poklon, je pravi poziv da se sedne sa šoljom tople čokalde uz neku dobru knjigu i barem par minuta gleda kroz zimski prozor....


Idealan poklon za one koji vole da mese i prave kolačiće: modlice, korpice, možda šarene mrvice za dekoraciju...


Za one koji puno rade, i kojima je potrebno puno energije: čokoladice, instant kafa, eneregetska štanglica...


Sastojci za kolač + recept su dobar izbor za starije dete koje voli da kuva. Uz šećer, brašno, čokoladu, pahuljice, obavezno dodajte i recept ;-)


Čorba od različitih mahunarki je poklon za celu porodicu :-)


Marinirani feta sir (ili koziji sir) u tegli je poklon vredan čuvanja na kuhinjskoj polici :-) U teglu stavite kriške sira, bilje po izboru: nana, ruzmarin, kora limuna, suva paprika, poneka maslina, i sl. Zatvorite i spremno je za oko 2-3 nedelje ;-)


Za one kojima treba malo vremena u spa centru i puno nege....

Za one koji vole ručne radove...

Za one koji vole koktele


Uživajte i radujte se!!!!!! <3<3<3<3<3<3

Нема коментара:

Постави коментар